oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na male kocke;
Sastojci
0 kom 500 g teleće lopatice (bez kosti)
0 kom 4 žlice ulja
0 kom Prilog:
0 kom 1 glavicu luka srednje veličine
0 kom 200 g riže i 1 l mesne juhe
0 kom 1 žutu i 1 crvenu papriku
0 kom 1 veliku tikvicu
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom oko 20 zelenih maslina punjenih paprikom
0 kom solju, slatkom crvenom paprikom. bosiljkom, majčinom dušicom
0 kom Vrijeme pirjanja:
Priprema
01.
02.
zagrijati i na njemu popržiti meso oko 10 min; povremeno miješati;
03.
kruh sa češnjakom.
04.
očistiti, sitno narezati, dodati mesu i pirjati dok ne postane staklast, dodati
05.
kuhati oko 20 min dok ne omekša; povremeno miješati;
06.
prerezati popola, odstraniti peteljke i sjemenke, oprati, izrezati na rezance oguliti,
07.
izrezati na ploške,
08.
zagrijati i na njemu 15 min pirjati povrće;
09.
izrezati na ploškice, dodati povrću i zagrijati, povrće umiješati u rižu, začiniti
10.
i odmah poslužiti.
11.
oko 45 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb