Šareni lonac s rižom

Šareni lonac s rižom

Sastojci

0 kom 500 g teleće lopatice (bez kosti)
0 kom 4 žlice ulja
0 kom Prilog:
0 kom 1 glavicu luka srednje veličine
0 kom 200 g riže i 1 l mesne juhe
0 kom 1 žutu i 1 crvenu papriku
0 kom 1 veliku tikvicu
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom oko 20 zelenih maslina punjenih paprikom
0 kom solju, slatkom crvenom paprikom. bosiljkom, majčinom dušicom
0 kom Vrijeme pirjanja:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na male kocke;

02.

zagrijati i na njemu popržiti meso oko 10 min; povremeno miješati;

03.

kruh sa češnjakom.

04.

očistiti, sitno narezati, dodati mesu i pirjati dok ne postane staklast, dodati

05.

kuhati oko 20 min dok ne omekša; povremeno miješati;

06.

prerezati popola, odstraniti peteljke i sjemenke, oprati, izrezati na rezance oguliti,

07.

izrezati na ploške,

08.

zagrijati i na njemu 15 min pirjati povrće;

09.

izrezati na ploškice, dodati povrću i zagrijati, povrće umiješati u rižu, začiniti

10.

i odmah poslužiti.

11.

oko 45 min

žena.hr
1.4.2013.