oprati pod hladnom tekućom vodom, staviti u
Sastojci
0 kom 500 g kosti
0 kom 1 1/2 l slane vode
0 kom Druga mogućnost:
0 kom Prilog:
0 kom 375 g krumpira
0 kom 2 paketića (po 450 g) smrznutog povrća za juhu, sol, papar
0 kom usitnjene listiće majčine dušice, usitnjene listiće mažurana
0 kom 1/2 peciva
0 kom 1 luk srednje veličine
0 kom 375 g mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
0 kom 1 jaje senf sol i papar
0 kom 1 žlicom nasjeckanog peršina.
Priprema
01.
02.
i kuhati 1 1/2 h; skidati pjenu
03.
oko 2 h
04.
u jelu skuhati nekoliko prokulica
05.
malo raženo pecivo.
06.
oguliti, oprati, izrezati na kockice kosti izvaditi iz juhe, juhu procijediti, dodati krumpir i
07.
dodati kao začin, te po želji
08.
zajedno kuhati oko 15 min
09.
Za okruglice od mljevenog mesa
10.
namočiti u hladnu vodu
11.
očistiti, sitno narezati
12.
pomiješati s dobro ocijeđenim pecivom, dodati luk, te umiješati
13.
mokrim rukama oblikovati od mesa okruglice, kuhati 5-10 min, jelo posuti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb