Šareni lonac s mrkvom

Šareni lonac s mrkvom

Sastojci

0 kom 100 g bijelog graha
0 kom 750 ml (3/4 l) vode 250 g svinjske potrbušnice (bez kosti) 500 g rebara
0 kom 1 kg mrkve 500 g krumpira 1 korijen celera (100 g)
0 kom 250 g jabuka
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2 glavice luka srednje veličine
0 kom sol, papar
0 kom 2 žlice miješanog usitnjenog začinskog bilja (peršin, krbuljica)
0 kom Vrijeme pripreme:

Priprema

01.

oprati, namakati 12-24 sata u

02.

meso oprati pod hladnom tekućom vodom i osušiti, svinjsku potrbušnicu izrezati na kocke;

03.

oko 1 h.

04.

oguliti

05.

povrće oprati, izrezati na kockice

06.

oguliti, izrezati na četvrtine, odstraniti sjemenke, narezati na ploške;

07.

zagrijati i na njemu uz miješanje popržiti meso;

08.

očistiti, narezati na kockice, dodati mesu kratko vrijeme prije nego što postane sasvim mekano i zajedno popržiti;

09.

dodati

10.

doliti vodu u kojoj se namakao grah i po potrebi dodati još vode da bude 750 ml (3/4 l) tekućine;

11.

dodati grah i kuhati oko 30 min; dodati mrkvu, krumpir i celer i kuhati oko 15 min; zatim dodati jabuke i kuhati daljnjih 10 min, izvaditi rebra, odvojiti meso od kosti, izrezati ga na kockice, vratiti u lonac i zagrijati; posoliti, popapriti; umiješati

žena.hr
4.4.2013.