oprati, namakati 12-24 sata u
Sastojci
0 kom 100 g bijelog graha
0 kom 750 ml (3/4 l) vode 250 g svinjske potrbušnice (bez kosti) 500 g rebara
0 kom 1 kg mrkve 500 g krumpira 1 korijen celera (100 g)
0 kom 250 g jabuka
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 2 glavice luka srednje veličine
0 kom sol, papar
0 kom 2 žlice miješanog usitnjenog začinskog bilja (peršin, krbuljica)
0 kom Vrijeme pripreme:
Priprema
01.
02.
meso oprati pod hladnom tekućom vodom i osušiti, svinjsku potrbušnicu izrezati na kocke;
03.
oko 1 h.
04.
oguliti
05.
povrće oprati, izrezati na kockice
06.
oguliti, izrezati na četvrtine, odstraniti sjemenke, narezati na ploške;
07.
zagrijati i na njemu uz miješanje popržiti meso;
08.
očistiti, narezati na kockice, dodati mesu kratko vrijeme prije nego što postane sasvim mekano i zajedno popržiti;
09.
dodati
10.
doliti vodu u kojoj se namakao grah i po potrebi dodati još vode da bude 750 ml (3/4 l) tekućine;
11.
dodati grah i kuhati oko 30 min; dodati mrkvu, krumpir i celer i kuhati oko 15 min; zatim dodati jabuke i kuhati daljnjih 10 min, izvaditi rebra, odvojiti meso od kosti, izrezati ga na kockice, vratiti u lonac i zagrijati; posoliti, popapriti; umiješati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb