oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, rezati na debele ploške
Sastojci
0 kom 1 1/2 kg očišćenog šarana
0 kom 1 veliki crveni luk
0 kom solju, šećerom limunovim sokom
0 kom pivo ili crno vino.
0 kom Prilog:
0 kom 1 mrkvu
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) svijetlog piva
0 kom 1 listom lovora 2 klinčića 2 zrna papra 1 čajnom žlicom soli 5 ploški limuna
0 kom 100 g medenjaka
0 kom 1 žlicu grožđica 1 žlicu očišćenih po dužini izrezanih badema
Priprema
01.
02.
očistiti, izrezati na kockice
03.
komade ribe staviti u umak, ostaviti da se kuhaju na laganoj vatri ako ima premalo tekućine dodati skuhanu ribu staviti na zagrijani pladanj i dodati povrće.
04.
-25 min
05.
krumpir kuhan u slanoj vodi.
06.
očistiti, ostrugati, oprati, izrezati na rezance
07.
zagrijati, pirjati povrće stalno miješajući, izvaditi, staviti sa strane
08.
rastopiti
09.
dodati i grijati na vatri dok ne poprimi svijetlosmeđu do tamnosmeđu boju,
10.
doliti, tući šibom pazeći da ne nastanu grudice, umak staviti na vatru, dodati crveni luk i kockice mrkve, začiniti
11.
dodati, ostaviti da se kuha 1/2 h umak procijediti, uliti u veliki lonac (komadi ribe moraju imati mjesta) povrće čuvati na toplome
12.
zdrobiti, staviti u umak, po želji dodati
13.
prokuhati, začiniti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb