Šaran u umaku od piva

Šaran u umaku od piva

Sastojci

0 kom 1 1/2 kg očišćenog šarana
0 kom 1 veliki crveni luk
0 kom solju, šećerom limunovim sokom
0 kom pivo ili crno vino.
0 kom Prilog:
0 kom 1 mrkvu
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom 1 žlicu maslaca
0 kom 1 žlicu pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) svijetlog piva
0 kom 1 listom lovora 2 klinčića 2 zrna papra 1 čajnom žlicom soli 5 ploški limuna
0 kom 100 g medenjaka
0 kom 1 žlicu grožđica 1 žlicu očišćenih po dužini izrezanih badema

Priprema

01.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, rezati na debele ploške

02.

očistiti, izrezati na kockice

03.

komade ribe staviti u umak, ostaviti da se kuhaju na laganoj vatri ako ima premalo tekućine dodati skuhanu ribu staviti na zagrijani pladanj i dodati povrće.

04.

-25 min

05.

krumpir kuhan u slanoj vodi.

06.

očistiti, ostrugati, oprati, izrezati na rezance

07.

zagrijati, pirjati povrće stalno miješajući, izvaditi, staviti sa strane

08.

rastopiti

09.

dodati i grijati na vatri dok ne poprimi svijetlosmeđu do tamnosmeđu boju,

10.

doliti, tući šibom pazeći da ne nastanu grudice, umak staviti na vatru, dodati crveni luk i kockice mrkve, začiniti

11.

dodati, ostaviti da se kuha 1/2 h umak procijediti, uliti u veliki lonac (komadi ribe moraju imati mjesta) povrće čuvati na toplome

12.

zdrobiti, staviti u umak, po želji dodati

13.

prokuhati, začiniti

žena.hr
7.4.2015.