Šampita

Šampita

Sastojci

0 kom Kora:
0 kom 6 zumanaca
0 kom 1/2 l vode
0 kom 12 kasika secera
0 kom 3 kasika secera
0 kom 4 kasike brasna
0 kom 3 kasike ulja
0 kom 5-6 kasika mlijeka
0 kom Sampita
0 kom 12 bjelanaca
0 kom 750 gr secera
0 kom 1 limun manji

Priprema

01.

Kora:

02.

U zumanca dodati secer, pa ulje, pa mlijeko i brasno. Da ne bude mnogo gusto dodati malcice jos mlijeka. Ispeci tanku koricu 15ak min. na 180 stepeni.

03.

Sampita:

04.

Od 800 gr secera pokvasenog sa 1/2 l vode, koliko da ga pokvasi skuvati gust sirup .Kuvati oko 4-5 min.

05.

Za to vrijeme mutiti bjelanca sa 12 kasika kristal secera i odmah dodati iscijedjen limun.

06.

Vreo sirup sipati polako u bjelanca i mutiti sve dok ne dobijete gustu masu da ne moze bas lako da sklizne iz posude. Treba oko 30 min. da se muti na ovu kolicinu.

07.

Istresti preko kore i tek kad se ohladi rezati.

žena.hr
22.12.2009.