Kora:
Sastojci
0 kom Kora:
0 kom 6 zumanaca
0 kom 1/2 l vode
0 kom 12 kasika secera
0 kom 3 kasika secera
0 kom 4 kasike brasna
0 kom 3 kasike ulja
0 kom 5-6 kasika mlijeka
0 kom Sampita
0 kom 12 bjelanaca
0 kom 750 gr secera
0 kom 1 limun manji
Priprema
01.
02.
U zumanca dodati secer, pa ulje, pa mlijeko i brasno. Da ne bude mnogo gusto dodati malcice jos mlijeka. Ispeci tanku koricu 15ak min. na 180 stepeni.
03.
Sampita:
04.
Od 800 gr secera pokvasenog sa 1/2 l vode, koliko da ga pokvasi skuvati gust sirup .Kuvati oko 4-5 min.
05.
Za to vrijeme mutiti bjelanca sa 12 kasika kristal secera i odmah dodati iscijedjen limun.
06.
Vreo sirup sipati polako u bjelanca i mutiti sve dok ne dobijete gustu masu da ne moze bas lako da sklizne iz posude. Treba oko 30 min. da se muti na ovu kolicinu.
07.
Istresti preko kore i tek kad se ohladi rezati.