Pomiješajte mlijeko i otopljeni maslac. Zagrijte u posudi za umak zajedno sa češnjakom. Držite na vatri 45 minuta uz povremeno miješanje.
Sastojci
0 kom 150 ml mlijeka
0 kom 50 g otopljenog maslaca
0 kom 2 glavice češnjaka, sa odvojenim i oguljenim režnjevima
0 kom sol
0 kom 100 g krušnih mrvica
0 kom 24 kom. većih šampinjona, sa uklonjenim stručcima
0 kom ulje
0 kom papar
Priprema
01.
02.
Maknite sa vatre te vilicom usitnite češnjak tako da dobijete pire. Umiješajte krušne mrvice i posolite te dobro promiješajte.
03.
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Naslažite gljive na nauljeni papir za pečenje te ih napunite sa smjesom sa češnjakom, a rubove još malo premažite uljem.
04.
Pecite 10-15 minuta.
05.
Kod posluživanja posipajte sa paprom po želji.