Saltimbocca - savitci

Saltimbocca - savitci

Sastojci

0 kom 8 malih tankih telećih odrezaka (svaki 75 - 100 g)
0 kom 1 žlicom limunova soka solju i paprom 8 malih listića kadulje
0 kom 8 malih štapića šunke
0 kom 50 g maslaca
0 kom 125 ml vode 125 ml marsale ili bijelog vina
0 kom 2 žlice slatkog vrhnja malo brašna malo hladne vode
0 kom solju, paprom umakom od šampinjona i soje listićima kadulje prilog:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, lagano istući batićem za meso nakapati začiniti

02.

oprezno isprati, po jedan listić staviti na odreske, nadjenuti sa odreske zamotati i pričvrstiti čačkalicama rastopiti u loncu; savitke popržiti sa svih strana dodati

03.

zatvoriti lonac savitke pirjati oko 6 minuta odstraniti čačkalice saltimbocca-savitke staviti u zagrijanu posudu i ostaviti na toplome

04.

umiješati u umak od pirjanja izmiješati s i time zgusnuti umak začiniti i

05.

umak preliti preko mesa i ukrasiti

06.

riža ili rezanci s maslacem, salata

žena.hr
30.10.2013.