Od sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti da odstoji 30 minuta. Razvaljati, namazati salom, preklopiti i izlupati. Tijesto treba biti debljine oko 1 cm. Ponovno ostaviti tijesto da odstoji 30 minuta. Postupak ponoviti 3 puta, s napomenom da tijesto svaki put treba odstajati 30 minuta. Zadnji put odrezati rubove da bude ravno, te izrezati na kockice veličine 8x8 cm. Namazati pekmezom po želji i preklopiti. Salenjaci se peku u prethodno ugrijanoj pećnici na 220 °C, oko 20-ak minuta, dok lijepo ne porumene. Po želji se mogu posuti šećerom u prahu.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 1 kg glatkog brašna
0 kom pekmez po želji
0 kom 50-ak dag fino samljevenog sala
0 kom 7 dl mlijeka
0 kom 2 dl ulja
0 kom 2 žlice šećera
0 kom 2 žličice soli
0 kom 1 kocka svježeg kvasca
0 kom 1 jaje
0 kom Nadjev:
Priprema
01.