U manoj posudi zavrijte temeljac, rižu i ječam. Prekrijte, smanjite vatru i kuhajte 35-40 minuta ili dok se tekućina ne upije.
Sastojci
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1/4 šalice smeđe riže
0 kom papar
0 kom bosiljak
0 kom 1 žlica prženih badema narezanih na ploške
0 kom 1/4 šalice ječma
0 kom 100 g konzerviranog slanutka, ocijeđenog
0 kom 25 g grožđica
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom 1 žlica vinskog octa
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 žličica senfa
0 kom sol
Priprema
01.
02.
Maknite sa vatre i malo ohladite. Prebacite u veću posudu te pomiješajte sa slanutkom, grožđicama i lukom.
03.
U manjoj posudi pomiješajte ocat, ulje, senf, sol i papar. Prelijte preko salate i pomiješajte. Prekrijte te malo ohladite u hladnjaku.
04.
Prije posluživanja umiješajte bosiljak i bademe.