U zdjelici pomiješajte sve sastojke za umak.
Sastojci
0 kom Umak:
0 kom 3 žlice maslinovog ulja
0 kom ulje
0 kom 4 kriške limuna
0 kom 1 žlica bijelog vinskog octa
0 kom malo bosiljka
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom malo luka vlasca
0 kom sol i papar
0 kom 500 g šparoga
0 kom sol i papar
0 kom 500 fileta lososa
Priprema
01.
02.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
03.
Šparoge kuhajte u kipućoj vodi sa malo soli 6-8 minuta.
04.
Losos premažite sa malo ulja te posipajte sa solju i paprom. Pecite ga u pećnici 11-13 minuta.
05.
Losos vilicom raskomadajte na manje komadiće te ih poslužite preko šparoga.
06.
Prelijte sve sa umakom i poslužite sa kriškama limuna.