U lonac za juhu stavite leću i lovorove listove te prekrijte vodom. Nakon što voda zavrije, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. Ocijedite i uklonite lovorove listove.
Sastojci
0 kom 400 g leće
0 kom 2 lovorova lista
0 kom 100 g pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 500 g crvenog kupusa, nasjeckanog
0 kom 50 ml bijelog vinskog octa
0 kom 2 žlice senfa
0 kom 1 žličica ružmarina
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
Priprema
01.
02.
U većoj tavi zagrijte ulje te 2-3 minute pržite pancetu. Maknite pancetu iz tave. U tavi zatim 5 minuta pržite kupus.
03.
U većoj zdjeli pomiješajte leću i kupus. Pomiješajte preostale sastojke te prelijte preko leće i kupusa. Dobro promiješajte.
04.
Kod posluživanja posipajte pancetom.