Salata od endivije i paprike na španjolski način

Salata od endivije i paprike na španjolski način

Sastojci

0 kom 1 glavica endivije
0 kom 2 paprike
0 kom 10 maslina punjenih paprikom
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 1 tvrdo kuhano jaje
0 kom 3 žlice vinskog octa 3 žlice maslinovog ulja sol, papar, šećer, senf, crvenu papriku

Priprema

01.

odstraniti korijen i vanjske listove, prerezati glavicu napola, narezati na rezance, još jednom temeljito isprati i ocijediti

02.

prerezati napola, odstraniti peteljke, sjemenke i bijele stijenke, oprati ih i narezati na tanke rezance

03.

narezati na ploške.

04.

Za umak

05.

očistiti, narezati na sitne kockice,

06.

oguliti, izvaditi žumance i usitniti ga; bjelance narezati na sitne kockice i ostaviti ih sa strane,

07.

sve zajedno dobro promiješati i dobivenim umakom preliti salatu, na salatu staviti kockice bjelanca; odmah poslužiti.

žena.hr
13.8.2013.