odstraniti korijen i vanjske listove, prerezati glavicu napola, narezati na rezance, još jednom temeljito isprati i ocijediti
Sastojci
0 kom 1 glavica endivije
0 kom 2 paprike
0 kom 10 maslina punjenih paprikom
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 1 tvrdo kuhano jaje
0 kom 3 žlice vinskog octa 3 žlice maslinovog ulja sol, papar, šećer, senf, crvenu papriku
Priprema
01.
02.
prerezati napola, odstraniti peteljke, sjemenke i bijele stijenke, oprati ih i narezati na tanke rezance
03.
narezati na ploške.
04.
Za umak
05.
očistiti, narezati na sitne kockice,
06.
oguliti, izvaditi žumance i usitniti ga; bjelance narezati na sitne kockice i ostaviti ih sa strane,
07.
sve zajedno dobro promiješati i dobivenim umakom preliti salatu, na salatu staviti kockice bjelanca; odmah poslužiti.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb