odvojiti od lišća i izrezati loše dijelove, izvaditi korijen, cvjetaču oprati pod hladnom tekućom vodom, ostaviti da neko vrijeme stoji u
Sastojci
0 kom 1 glavicu cvjetače
0 kom hladnoj posoljenoj vodi
0 kom 250-500 ml slane kipuće vode
0 kom 2 tvrdo kuhana jaja
0 kom 1 sirovim žumancem
0 kom soli;
0 kom 125 ml ulja za salatu
0 kom 2 žlice octa ili limunova soka 1 žličicu senfa
0 kom 2 žlice usitljenih začina
0 kom sol, šećer
Priprema
01.
02.
da izađu gusjenice i insekti; cvjetaču zajedno s korijenom staviti u
03.
i začiniti po okusu; cvjetaču pažljivo izmiješati s umakom; ostaviti neko vrijeme da se svi sastojci povežu, eventualno dodati još soli i šećera.
04.
-30 min.
05.
ostaviti da se dokraja skuha, potom razdvojiti na stručke.
06.
Za remulada-umak
07.
očistiti, žumance protisnuti sa
08.
umiješati kap po kap 1/2 od
09.
kad masa očvrsne u nju dodati
10.
umiješati, potom dodati ostatak ulja za salatu; tvrdo kuhano bjelance izrezati na male kockice;
11.
umiješati u majonezu; dodati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb