Kekse i orahe zamiješati u posudi.
Sastojci
0 kom Tamno tijesto
0 kom 20 dag mljevenih oraha
0 kom 1 limun - sok
0 kom kokos za posipanje
0 kom 30 dag mljevenih keksa
0 kom 30 dag šećera
0 kom 5 rebara čokolade
0 kom oko 3 male šalice mlijeka
0 kom Nadjev od kokosa
0 kom 20 dag margarina
0 kom 20 dag šećera uprahu
0 kom 20 dag kokosovog brašna
Priprema
01.
02.
Šećer s 8 žlica vode grijati dok ne potamni, dodati mlijeko i otopljenu čokoladu.
03.
Zamiješati s keksima i orasima u tijesto. Ako je pretvrdo, dodati mlijeka.
04.
Posipati dasku kokosom te razvaljati tijesto u kvadrat 3 – 5 cm debelo.
05.
Margarin i šećer uprahu dobro i zraditi pa dodati kokos i sok od limuna. Masa mora biti mekana (može se dodati mlijeka) toliko da se može namazati na tamno tijesto. (Tamno tijesto može se izvaljati na papiru za pečenje ili foliji pa će se lakše smotati u roladu)
06.
Saviti roladu i dobro ohladiti da se stisne.
07.
Posluživanje
08.
Najbolje da napravite dvije salame, svaku od polovine mase. Napravite prvo masu od kokosa jer se masa od čokolade bolje valja dok je topla.