Prvo namočiti list oblatne u vlažnoj krpi da se može kasnije savijati.
Sastojci
Priprema
Smjesa za punjenje:
Margarin topiti na laganoj vatri. Kada se rastopi dodati šećer te miješati dok se ne dobije kompaktna smjesa. Maknuti s vatre te dodati jaje i natrganu čokoladu i miješati dok se čokolada ne rastopi (ukoliko se čokolada ne topi, može se opet vratiti kratko na laganu vatru). Nakon što se i čokolada otopi, umiješati natrgane kekse.
Slaganje (prikazano i na slici ispod):
Smjesu izliti na jednu stranu oblatne i rasporediti po dužini. Rolati oblatnu tako da obuhvatimo odmah svu smjesu s te strane te je poželjno vanjski rub utisnuti što više ispod smjese. Kako se rola treba što više istiskivati zrak van (od sredine prema krajevima) da ne ostanu rupice u kolaču. Rubove stisnuti da smjesa ne curi van. Takvu roladu ostaviti u hladnoj prostoriji neko vrijeme (nakon 2-4 sata se može rezati i poslužiti).