Za biskvit (oba), izmiksajte snijeg od jaja i secera. Dodajte brasno (kao i ostale sastojke) i kratko promijesajte.
Sastojci
0 kom Bijeli biskvit
0 kom 7 bjelanjaka
0 kom vanilin secer
0 kom pecenje: 25 minuta na 180 stepeni
0 kom Tamna krema
0 kom 1,5 l mlijeka
0 kom 4 praska za puding od cokolade
0 kom 15 kasika secera
0 kom 300 g maslaca
0 kom dodala sam i extrakt limuna, al vi ako ne volite, nemojte
0 kom Ukrašavanje
0 kom 3 slag pjene
0 kom 11 kasika secera
0 kom ukrasna cokolada
0 kom 9 kasika brasna
0 kom pecenje: 20 minuta na 160 stepeni
0 kom Zuti biskvit
0 kom 7 zumanaca
0 kom 2 jajeta
0 kom 10 kasika secera
0 kom 10 kasika brasna
Priprema
01.
02.
Kalup za tortu (promjera 22-24 cm) oblozite svaki put papirom za pecenje, papir namastite i pobrasnite, pa ulijte smjesu.
03.
meni je ostalo malo kreme pa sam ponovo premazala drugi sloj bijelog biskvita na kraju
04.
i u zavrsnici premazite slagom i ukrasite po zelji
05.
Peceni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
06.
Bijeli biskvit prerezite na dva dijela: prvi dio je podloga, a s drugim dijelom cete zatvoriti tortu
07.
Zuti bisvit izrezite u krugove
08.
Redanje:
09.
dio bijelog biskvita, premazite kremom malo
10.
postavite dio br 1 i dio br 3 od zutog biskvita, pa popunite supljine
11.
zatim stavite dio br 2 i dio br 4 zutog biskvita i opet popunite supljine
12.
potom preklopite drugim dijelom bijelog biskvita