Ruska juha od bubrega

Ruska juha od bubrega

Sastojci

0 kom Oko 300 g telećih bubrega
0 kom 2 glavice luka
0 kom nasjeckani peršin
0 kom 3-4 žlice ulja
0 kom 1 l vode
0 kom 3 žlice instant mesne juhe
0 kom 1 kiseli krastavac 1 usoljeni krastavac
0 kom 100 g šampinjona (iz staklenke)
0 kom papar, miješane začine;
0 kom 1 žumance
0 kom 2-3 žlice slatkog vrhnja

Priprema

01.

razrezati, odstaniti žilice, eventualno masnoću, oprati, preliti kipućom vodom i ostaviti ih u vodi oko 1 h; potom ocijediti, izrezati na ploške;

02.

očistiti, sitno narezati,

03.

oko 35 min.

04.

zagrijati i na njemu popržiti luk,

05.

naliti i zakuhati,

06.

umiješati

07.

izrezati na kockice, u juhu dodati bubrege i krastavce, kuhati oko 20 min;

08.

po potrebi prepoloviti, dodati u juhu, kuhati 10 min; dodati

09.

umiješati sa

10.

i time zgusnuti juhu,

11.

posuti po juhi.

žena.hr
10.8.2013.