razrezati, odstaniti žilice, eventualno masnoću, oprati, preliti kipućom vodom i ostaviti ih u vodi oko 1 h; potom ocijediti, izrezati na ploške;
Sastojci
0 kom Oko 300 g telećih bubrega
0 kom 2 glavice luka
0 kom nasjeckani peršin
0 kom 3-4 žlice ulja
0 kom 1 l vode
0 kom 3 žlice instant mesne juhe
0 kom 1 kiseli krastavac 1 usoljeni krastavac
0 kom 100 g šampinjona (iz staklenke)
0 kom papar, miješane začine;
0 kom 1 žumance
0 kom 2-3 žlice slatkog vrhnja
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno narezati,
03.
oko 35 min.
04.
zagrijati i na njemu popržiti luk,
05.
naliti i zakuhati,
06.
umiješati
07.
izrezati na kockice, u juhu dodati bubrege i krastavce, kuhati oko 20 min;
08.
po potrebi prepoloviti, dodati u juhu, kuhati 10 min; dodati
09.
umiješati sa
10.
i time zgusnuti juhu,
11.
posuti po juhi.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb