Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
Sastojci
0 kom za biskvit:
0 kom 5 jaja
0 kom 1 vanil šećer
0 kom 200g maslaca
0 kom 100g mljevenih badema
0 kom 2 žlice ruma
0 kom za nadjev:
0 kom 1 kg banana
0 kom 1 žlica limunovog soka
0 kom 80 g šećera
0 kom 50 g pšeničnog oštrog brašna
0 kom 17 g kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom za kremu:
0 kom 5 jaja
0 kom 100 g šećera
0 kom 150 g čokolade
Priprema
01.
02.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.
03.
Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.
04.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.
05.
U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
06.
Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom.