Zagrijte pećnicu na 190°C (oznaka 5 na plinskoj pećnici). Namastite kalup za pečenje rolade, dimenzija 35 x 25 cm i obložite papirom.
Sastojci
Priprema
Razlomite čokoladu na komadiće i stavite ih u vatrostalnu zdjelu koja je iznad posude u kojoj lagano vrije voda. Dodajte liker od višanja i zagrijte na laganoj vatri, miješajte dok smjesa ne postane glatka. Sklonite sa posude i sa štednjaka.
U veliku vatrostalnu zdjelu stavite jaja, kristalni šećer i stavite je iznad posude u kojoj vrije voda. Umutite jaja i šećer sve dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Sklonite zdjelu sa štednjaka i umiješajte ohlađenu smjesu s čokoladom.
Ulijte smjesu u pripremljen kalup, zatim lagano kucnite po kalupu na radnoj površini tako da se smjesa poravna. Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta, ili dok kolač ne postane čvrst na dodir. Izvadite iz pećnice i stavite na komad papira za pečenje koji ste posuli šećerom u prahu. Sklonite kalup i zatim pomoću tog papira zarolajte kolač. Ostavite da se ohladi.
Za kremu izmiješajte vrhnje dok se ne počne pjeniti, zatim umiješajte liker od višanja. Odmotajte roladu i premažite je vrhnjem unutar 5 mm od ruba. Razbacajte višnje po vrhnju. Pažljivo ponovno zarolajte i stavite na tanjur za posluživanje.
Savjet
Umjesto likera od višanja može se koristiti i brandy.