1.) Lješnjake popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. Stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
Sastojci
Priprema
2.) biskvit - bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno. Kalup za torte namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
6.) Ukrasite po želji :)
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.
3.) Krema -uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding. ohladite kremu.
4.) margarin za kreme izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu. Čokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u polovicu kreme. druga ostaje žuta.
5.) Kekse izlomite na nepravilne komadiće i poredajte po nuteli. Stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.