oprati hladnoj tekućoj vodi, posušiti, urezati kožu, meso začiniti
Sastojci
0 kom 750 g roast beefa (u komadu)
0 kom solju svježe izinljevenim paprom 3 žlice ulja
0 kom 1 kg luka
0 kom 6 lovorova lista
0 kom 250 ml (1/4 l) crnog vina (burgundac)
0 kom 200 g slatkog vrhnja 1 žlicom gorušice 1-2 žlice smeđeg gustina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
ugrijati, meso sa svih strana popržiti,
03.
oguliti, narezati na kocke,
04.
zajedno s lukom dodati mesu, kratko popržiti, postepeno dodavati
05.
pirjati u zatvorenom loncu pirjano meso izvaditi, zamotati u aluminijsku foliju, staviti na toplo umak od pirjanja izmiješati sa
06.
umiješati u umak, zakuhati, meso izrezati na ploške i poslužiti s umakom.
07.
oko 30 min
08.
pečeni krumpiri i zelena salata.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb