Roast beef s lukom u umaku od crnog vina

Roast beef s lukom u umaku od crnog vina

Sastojci

0 kom 750 g roast beefa (u komadu)
0 kom solju svježe izinljevenim paprom 3 žlice ulja
0 kom 1 kg luka
0 kom 6 lovorova lista
0 kom 250 ml (1/4 l) crnog vina (burgundac)
0 kom 200 g slatkog vrhnja 1 žlicom gorušice 1-2 žlice smeđeg gustina
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati hladnoj tekućoj vodi, posušiti, urezati kožu, meso začiniti

02.

ugrijati, meso sa svih strana popržiti,

03.

oguliti, narezati na kocke,

04.

zajedno s lukom dodati mesu, kratko popržiti, postepeno dodavati

05.

pirjati u zatvorenom loncu pirjano meso izvaditi, zamotati u aluminijsku foliju, staviti na toplo umak od pirjanja izmiješati sa

06.

umiješati u umak, zakuhati, meso izrezati na ploške i poslužiti s umakom.

07.

oko 30 min

08.

pečeni krumpiri i zelena salata.

žena.hr
4.3.2015.