U loncu za jugu zagrijte temeljac i vodu. Nakon što zavrije, smanjite vatru .
Sastojci
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom 500 ml vode
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom ulje
0 kom 1 luk, sitno nasjeckani
0 kom 1 sitno narezana mrkva
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 50 ml bijelog vina
0 kom 300 g riže
0 kom sol
0 kom 250 g narezanih šparoga
Priprema
01.
02.
U međuvremenu u većoj tavi zagrijte ulje te prepržite luk, mrkvu i češnjak. Nakon 3-4 minute dodajte vino i pričekajte da malo zavrije.
03.
Nakon toga dodajte rižu, sol i 250 ml kokošjeg temeljca i vode.
04.
Nakon što riža upije svu tekućinu , dodajte još 250 ml kokošjeg temeljca i vode. Ponovite postupak dok ne potrošite temeljac i vodu. Prije zadnjeg dodavanja temeljca i vode, dodajte šparoge.
05.
Kod posluživanja posipajte sa parmezanom.