U loncu zagrijte malo ulja te nekoliko minute pržite luk, češnjak i crvenu papriku.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 1 veći luk, sitno nasjeckan
0 kom 2-3 kriške prepržene pancete
0 kom 2 mlada luka, narezana na male kolute
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 1 manja crvena paprika, sitno narezana
0 kom 1 šalica riže
0 kom 50 ml bijelog vina
0 kom 700 ml kokošjeg temeljca
0 kom 100 g mrvljene goude
0 kom sol
0 kom papar
Priprema
01.
02.
Dodajte rižu te je pržite 30 sekundi.
03.
Ulijte bijelo vino te miješajte dok se vino ne upije.
04.
Dodajte 200 ml temeljca te pričekajte da se upije uz stalno miješanje. Nastavite dodavati po 50 ml temeljca dok ga ne potrošite.
05.
Pri zadnjem dodavanju temeljca dodajte goudu, sol, papar i prženu pancetu. Držite na vatri dok se sir ne rastopi.
06.
Kod posluživanja posipajte sa mladim lukom.