U posudi zagrijte temeljac i vodu te održavajte toplim.
Sastojci
0 kom 600 ml kokošjeg temeljca
0 kom 200 ml vode
0 kom papar
0 kom muškatni oraščić
0 kom ulje
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 2 šalice riže
0 kom 400 ml šampanjca
0 kom 100 g sitno natrganog radiča
0 kom 100 g naribanog parmezana
0 kom 1 žlica maslaca
0 kom sol
Priprema
01.
02.
U loncu zagrijte malo ulja. Dodajte luk i pržite ga 4-5 minuta uz stalno miješanje.
03.
Dodajte rižu i miješajte 1 minutu. Dodajte 300 ml šampanjca i miješajte dok se tekućina ne upije.
04.
Postepeno dolijevajte temeljac dok riža ne bude kuhana. Maknite rižu sa vatre.
05.
Dodajte preostali šampanjac, radič, pola parmezana, maslac, sol, papar i muškatni oraščić. Dobro promiješajte i ostavite 5 minuta da stoji.
06.
Kod posluživanja posipajte sa preostalim parmezanom.