Prethodno namočiti slanutak i leću i pustiti da odstoji (najbolje preko noći). Nakon što su slanutak i leća odstajali prokuhati ih 30-ak minuta i ocijediti.
Sastojci
0 kom 100 g smeđe riže
0 kom 100 g tikvica
0 kom 200 g šampinjona
0 kom 10 g češnjaka
0 kom 15 g suhog slanutka
0 kom 15 g suhe leće
0 kom 60 ml pasirane rajčice
0 kom 15 g parmezana
Priprema
01.
02.
U posudu staviti narezane gljive, tikvice, leću, slanutak i češnjak te peći na 200 stupnjeva 15 minuta.
03.
Zagrijati tavu i na malo maslinovog ulja staviti poluzapečeno povrće te ga kratko propirjati i na to dodati rižu.
04.
Začiniti bosiljkom, origanom, paprom, cimetom te chilijem prema ukusu i dodati pasiranu rajčicu. Propirjati 2-3 minute da se sve malo sjedini i nakon toga dodati 2 šalice vode kako bi se riža do kraja skuhala.
05.
Posipati parmezanom prije posluživanja.