U zdjelici zagrijte ocat tako da zavrije. Držite ga na vatri 3-4 minute. Stavite na stranu.
Sastojci
0 kom 3 žlice vinskog octa
0 kom 800 ml kokošjeg temeljca
0 kom bosiljak
0 kom 150 g mozzarelle, sitno narezane
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom 2 poriluka, sitno narezana
0 kom 1,5 šalica riže
0 kom 70 ml suhog bijelog vina
0 kom 50 ml vrhnja za kuhanje
0 kom sol
0 kom papar
0 kom nekoliko mini rajčica, narezanih na pola
Priprema
01.
02.
U posudi zagrijte temeljac i držite ga na laganoj vatri.
03.
U većoj posudi za umak zagrijte ulje. Dodajte poriluk i pržite 3 minute. Dodajte rižu i držite na vatri 1-2 minute uz stalno miješanje. Dodajte vino i držite na vatri 1 minutu uz stalno miješanje.
04.
Dodajte 200 ml temeljca i držite na vatri dok se tekućina ne upije. Malo smajite vatru te nastavite dolijevati po 100 ml temeljca dok ga ne potrošite.
05.
Dodajte vrhnje, sol i papar te držite na vatri 2 minute.
06.
Maknite sa vatre te poslužite sa rajčicama, bosiljkom i mozzarellom. Posipajte sa octom i malo ulja.