Zagrijte ulje u većoj tavi te malo prepržite luk. Dodaje malo soli, bademe, pistacije i orahe.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 100 g riže
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom 250 ml povrtnog ili kokošjeg temeljca
0 kom malo soli
0 kom 25 g badema
0 kom 25 g pistacija
0 kom 25 g oraha
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom korijander
0 kom kumin
0 kom papar
Priprema
01.
02.
Kratko pržite uz stalno miješanje. Dodajte češnjak i pržite sve još pola minute.
03.
Dodajte malo korijandera, kumina i papra te miješajte na vatri pola minute.
04.
Dodajte rižu i sve promiješte. Nalijte vino i kuhajte dok se vino ne upije.
05.
Dodajte temeljac, prekrijte tavu i kuhajte dok se temeljac ne upije, a riža omekša.