Stavite kuhati povrtni temeljac. Za vrijeme njegova kuhanja, narežite na kockice (ne premalene) dvije paprike i tikvicu.
Sastojci
0 kom dvije šalice riže
0 kom 1 l povrtnog temeljca
0 kom jedan luk srednje veličine
0 kom jedna velika tikvica
0 kom dvije zelene paprike
0 kom 400 g šampinjona
0 kom dvije male kockice maslaca
0 kom maslinovo ulje
0 kom kajenski papar
Priprema
01.
02.
Na prethodno zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na sitne komadiće.
03.
Kada luk smekša, na njega stavite dvije šalice riže i promiješajte.
04.
Smanjite vatru i dodajte malo povrtnog temeljca.
05.
Nakon 5 minuta, dodajte komadiće paprike i gljive. Dodavajte temeljac te pustite da se krčka.
06.
Nakon dvadesetak minuta, dodajte i tikvice. Promiješajte i sve začinite kajenskim paprom.
07.
Kada vidite da je riža skoro gotova, maknite je s vatre (temeljac ne smije skroz ishlapiti). U to dodajte dvije kockice maslaca i promiješajte. Poklopite i pustite da se okusi prožmu i riža slegne.
08.
Možete dodatno začiniti parmezanom.