Rižoto s povrćem

Rižoto s povrćem

Sastojci

0 kom dvije šalice riže
0 kom 1 l povrtnog temeljca
0 kom jedan luk srednje veličine
0 kom jedna velika tikvica
0 kom dvije zelene paprike
0 kom 400 g šampinjona
0 kom dvije male kockice maslaca
0 kom maslinovo ulje
0 kom kajenski papar

Priprema

01.

Stavite kuhati povrtni temeljac. Za vrijeme njegova kuhanja, narežite na kockice (ne premalene) dvije paprike i tikvicu.

02.

Na prethodno zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na sitne komadiće.

03.

Kada luk smekša, na njega stavite dvije šalice riže i promiješajte.

04.

Smanjite vatru i dodajte malo povrtnog temeljca.

05.

Nakon 5 minuta, dodajte komadiće paprike i gljive. Dodavajte temeljac te pustite da se krčka.

06.

Nakon dvadesetak minuta, dodajte i tikvice. Promiješajte i sve začinite kajenskim paprom.

07.

Kada vidite da je riža skoro gotova, maknite je s vatre (temeljac ne smije skroz ishlapiti). U to dodajte dvije kockice maslaca i promiješajte. Poklopite i pustite da se okusi prožmu i riža slegne.

08.

Možete dodatno začiniti parmezanom.

žena.hr
23.1.2017.