Rižini popečci sa domaćom salsom

Rižini popečci sa domaćom salsom

Sastojci

0 kom Salsa
0 kom 5-6 rajčica, sitno narezanih
0 kom 1 ljubičasti luk, sitno nasjeckan
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 100 g mrvljene mozzarelle
0 kom 30 g krušnih mrvica
0 kom sitno nasjeckani bosiljak
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 2 bjelanjka, malo zamućena
0 kom sitno nasjeckani bosiljak
0 kom 1 žlica vinskog octa
0 kom 8-10 kapara
0 kom sol
0 kom 1 šalica leće
0 kom 1/2 šalice riže
0 kom ulje
0 kom 1 manja crvena paprika, sitno nasjeckana

Priprema

01.

Pomiješajte sve sastojke za salsu i stavite na stranu.

02.

Prekrijte leću vodom. Nakon što voda zavrije, kuhajte 20 minuta na laganoj vatri. Ocijedite i ohladite hladnom vodom te prebacite u veću posudu.

03.

U međuvremenu skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Ohladite je i prebacite u posudu sa lećom.

04.

U tavi zagrijte malo ulja. Dodajte papriku, luk i češnjak te pržite 2 minute. Malo ohladite te prebacite u posudu sa lećom i rižom. Dodajte preostale sastojke te dobro promiješajte. Ostavite da smjesa odstoji 10 minuta.

05.

Pobrišite tavu papirnatim ručnicima te dodajte malo ulja. Oblikujte popečke od smjese te pecite 5 minuta sa svake strane.

06.

Poslužite sa salsom.

žena.hr
4.12.2008.