Pomiješajte sve sastojke za salsu i stavite na stranu.
Sastojci
0 kom Salsa
0 kom 5-6 rajčica, sitno narezanih
0 kom 1 ljubičasti luk, sitno nasjeckan
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 100 g mrvljene mozzarelle
0 kom 30 g krušnih mrvica
0 kom sitno nasjeckani bosiljak
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 2 bjelanjka, malo zamućena
0 kom sitno nasjeckani bosiljak
0 kom 1 žlica vinskog octa
0 kom 8-10 kapara
0 kom sol
0 kom 1 šalica leće
0 kom 1/2 šalice riže
0 kom ulje
0 kom 1 manja crvena paprika, sitno nasjeckana
Priprema
01.
02.
Prekrijte leću vodom. Nakon što voda zavrije, kuhajte 20 minuta na laganoj vatri. Ocijedite i ohladite hladnom vodom te prebacite u veću posudu.
03.
U međuvremenu skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Ohladite je i prebacite u posudu sa lećom.
04.
U tavi zagrijte malo ulja. Dodajte papriku, luk i češnjak te pržite 2 minute. Malo ohladite te prebacite u posudu sa lećom i rižom. Dodajte preostale sastojke te dobro promiješajte. Ostavite da smjesa odstoji 10 minuta.
05.
Pobrišite tavu papirnatim ručnicima te dodajte malo ulja. Oblikujte popečke od smjese te pecite 5 minuta sa svake strane.
06.
Poslužite sa salsom.