Rizi-bizi

Rizi-bizi

Sastojci

0 kom 1,5 kg graška
0 kom 2 luka, narezana na manje komadiće
0 kom 2 mrkve, oguljene i sitno nasjeckane
0 kom 2 stručka celera, sitno nasjeckanog
0 kom ulje
0 kom peršin
0 kom 2 šalice riže
0 kom sol i papar
0 kom naribani parmezan (po želji)

Priprema

01.

Očistite grašak. Pola pripremljenog luka, mrkve i celer stavite u veću zdjelu. Prekrijte vodom i stavite na vatru da zavrije. Zatim smanjite vatru i pirjajte na laganoj vatri 30-40 minuta.

02.

U blenderu ili vilicom usitnite povrće zajedno sa vodom u kojoj se kuhalo. Dodajte vodu ili povrtni temeljac tako da dobijete 1,3 litre tekućine i usitnjenog povrća. Nalijte u lonac za juhu i stavite na laganu vatru.3. U drugom loncu na ulju prepržite preostali luk i peršin. Dodajte rižu i 1/5 mješavine tekućine i povrća. Dok tekućina ispari dodajte još te ponavljajte postupak dok je ne potrošite. Dok ste potrošili nešto više od pola tekućine, dodajte zrna graška te sol i papar.

03.

Maknite sa vatre te poslužite i posipajte sa peršinom i parmezanom po želji.

žena.hr
19.12.2009.