Riža sa gljivama

Riža sa gljivama

Sastojci

0 kom 3-4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 250 g gljiva (shiitake, šampinjoni)
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom 5-6 žličica sojinog umaka
0 kom 2 žličice kokošjeg ili povrtnog temeljca
0 kom sol i papar
0 kom 3 šalice riže
0 kom ulje
0 kom 2 žlice rižinog vina ili šerija

Priprema

01.

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju.

02.

U manjoj zdjelici pomiješajte sojin umak i temeljac.

03.

U woku na ulju kratko prepržite češnjak. Dodajte gljive i pržite ih 2-3 minute.

04.

Zatim dodajte rižino vino ili šeri i držite na vatri još 3 minute.

05.

Dodajte mladi luk i držite na vatri dok gotovo sva tekućina ne ispari.

06.

Dodajte kuhanu rižu, sojin umak sa temeljcom te sol i papar.

07.

Sve dobro promiješajte, držite na vatri još 2-3 minute i poslužite.

žena.hr
30.4.2010.