Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju.
Sastojci
0 kom 3-4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 250 g gljiva (shiitake, šampinjoni)
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom 5-6 žličica sojinog umaka
0 kom 2 žličice kokošjeg ili povrtnog temeljca
0 kom sol i papar
0 kom 3 šalice riže
0 kom ulje
0 kom 2 žlice rižinog vina ili šerija
Priprema
01.
02.
U manjoj zdjelici pomiješajte sojin umak i temeljac.
03.
U woku na ulju kratko prepržite češnjak. Dodajte gljive i pržite ih 2-3 minute.
04.
Zatim dodajte rižino vino ili šeri i držite na vatri još 3 minute.
05.
Dodajte mladi luk i držite na vatri dok gotovo sva tekućina ne ispari.
06.
Dodajte kuhanu rižu, sojin umak sa temeljcom te sol i papar.
07.
Sve dobro promiješajte, držite na vatri još 2-3 minute i poslužite.