oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti
Sastojci
0 kom 4 fileta crvenog grgeča (oko 750 g)
0 kom limunovim sokom
0 kom 8 kriški mesnate slanine,
0 kom senfom, paprom
0 kom 750 g poriluka (vagati očišćen)
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 125 ml (1/8 l) vode
0 kom 1-2 žlice pšeničnog brašna 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom paprom i solju.
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
ostaviti da stoji oko 15 min; po 1 filet staviti između dvije od
03.
a gornju krišku slanine namazati
04.
posuti i zarolati;
05.
oprati, prepoloviti po dužini, rezati na oko 2 cm velike komade;
06.
otopiti u otvorenom loncu na pritisak, dodati i propirjati poriluk, dodati
07.
popapriti, dodati riblje savitke, zatvoriti lonac; ribu i meso skuhati, po želi izmiješati;
08.
vezati time poriluk, začiniti
09.
oko 8 min
10.
krumpir s peršinom, salata od rajčice.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb