Riblji savitci na poriluku

Riblji savitci na poriluku

Sastojci

0 kom 4 fileta crvenog grgeča (oko 750 g)
0 kom limunovim sokom
0 kom 8 kriški mesnate slanine,
0 kom senfom, paprom
0 kom 750 g poriluka (vagati očišćen)
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 125 ml (1/8 l) vode
0 kom 1-2 žlice pšeničnog brašna 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom paprom i solju.
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti

02.

ostaviti da stoji oko 15 min; po 1 filet staviti između dvije od

03.

a gornju krišku slanine namazati

04.

posuti i zarolati;

05.

oprati, prepoloviti po dužini, rezati na oko 2 cm velike komade;

06.

otopiti u otvorenom loncu na pritisak, dodati i propirjati poriluk, dodati

07.

popapriti, dodati riblje savitke, zatvoriti lonac; ribu i meso skuhati, po želi izmiješati;

08.

vezati time poriluk, začiniti

09.

oko 8 min

10.

krumpir s peršinom, salata od rajčice.

žena.hr
20.6.2015.