Riblji kotleti u umaku od piva

Riblji kotleti u umaku od piva

Sastojci

0 kom 4 riblja kotleta - svaki po 200 g (smuđ ili sušeni bakalar)
0 kom limunovim sokom,
0 kom 4 zrna pimenta ili klinčića, svježe mljeveni papar, koricu od limuna (neprskanog),
0 kom 2 žlice pšeničnog brašna
0 kom 4 žlice hladne vode,
0 kom limunov sok, sol, papar i šećer
0 kom Prilog:
0 kom sol.
0 kom 250 g poriluka
0 kom 250 g mrkve
0 kom 250 g celera
0 kom 1 korijen peršina
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 250 ml (1/4 l) slada od piva 250 ml (1/4 l) svijetlog piva
0 kom 1/2 kocke ili 1 čajnu žlicu instant riblje juhe

Priprema

01.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, nakapati

02.

ostaviti oko 15 min, ocijediti, dodati

03.

izmutiti sa

04.

dodati

05.

po ukusu, umak preliti po ribi.

06.

oko 15 min

07.

oko 25 min

08.

riža ili krumpir kuhan u slanoj vodi.

09.

očistiti, oprati,

10.

očistiti, ostrugati, oprati,

11.

dobro oprati pod hladnom tekućom vodom, oguliti

12.

očistiti, ostrugati, oprati, povrće izrezati na tanke rezance,

13.

otopiti i na njemu pirjati povrće,

14.

dodati

15.

dodati

16.

dodati i kuhati oko 10 min, staviti ribu u umak, izvaditi je kad je gotova i staviti na prethodno ugrijani pladanj; ostaviti na toplome.

žena.hr
3.1.2013.