isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, nakapati
Sastojci
0 kom 4 riblja kotleta - svaki po 200 g (smuđ ili sušeni bakalar)
0 kom limunovim sokom,
0 kom 4 zrna pimenta ili klinčića, svježe mljeveni papar, koricu od limuna (neprskanog),
0 kom 2 žlice pšeničnog brašna
0 kom 4 žlice hladne vode,
0 kom limunov sok, sol, papar i šećer
0 kom Prilog:
0 kom sol.
0 kom 250 g poriluka
0 kom 250 g mrkve
0 kom 250 g celera
0 kom 1 korijen peršina
0 kom 2 žlice maslaca ili margarina
0 kom 250 ml (1/4 l) slada od piva 250 ml (1/4 l) svijetlog piva
0 kom 1/2 kocke ili 1 čajnu žlicu instant riblje juhe
Priprema
01.
02.
ostaviti oko 15 min, ocijediti, dodati
03.
izmutiti sa
04.
dodati
05.
po ukusu, umak preliti po ribi.
06.
oko 15 min
07.
oko 25 min
08.
riža ili krumpir kuhan u slanoj vodi.
09.
očistiti, oprati,
10.
očistiti, ostrugati, oprati,
11.
dobro oprati pod hladnom tekućom vodom, oguliti
12.
očistiti, ostrugati, oprati, povrće izrezati na tanke rezance,
13.
otopiti i na njemu pirjati povrće,
14.
dodati
15.
dodati
16.
dodati i kuhati oko 10 min, staviti ribu u umak, izvaditi je kad je gotova i staviti na prethodno ugrijani pladanj; ostaviti na toplome.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb