Riblji fricassee

Riblji fricassee

Sastojci

0 kom 750 g ribljeg fileta
0 kom limunovim sokom
0 kom 30 g margarina 35 g pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) instant juhe od mesa
0 kom solju, 1 žličicom kapara, bijelim vinom, solju s dodatkom celera, slatkom paprikom.
0 kom 2 žumanca
0 kom 2 žlice hladne vode
0 kom četvrtinama limuna, peršinom, osminama rajčice
0 kom nasjeckanim peršinom.

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i natopiti

02.

ostaviti da stoji oko 30 min, posušiti, posoliti i narezati na ne prevelike komade.

03.

za umak

04.

otopiti, dodati i miješati do svijetložute boje

05.

dodati, tući šibom za snijeg pazeći da se ne stvore grudice; umak zakuhati, dodati ribu, začiniti

06.

istući sa

07.

dodati umaku, začiniti limunovim sokom i solju, fricassee po želji poslužiti u vjenčiću od riže s dodatkom začinskih trava, garnirati

08.

te posuti

09.

-15 min.

žena.hr
28.12.2012.