oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti i natopiti
Sastojci
0 kom 750 g ribljeg fileta
0 kom limunovim sokom
0 kom 30 g margarina 35 g pšeničnog brašna
0 kom 500 ml (1/2 l) instant juhe od mesa
0 kom solju, 1 žličicom kapara, bijelim vinom, solju s dodatkom celera, slatkom paprikom.
0 kom 2 žumanca
0 kom 2 žlice hladne vode
0 kom četvrtinama limuna, peršinom, osminama rajčice
0 kom nasjeckanim peršinom.
Priprema
01.
02.
ostaviti da stoji oko 30 min, posušiti, posoliti i narezati na ne prevelike komade.
03.
za umak
04.
otopiti, dodati i miješati do svijetložute boje
05.
dodati, tući šibom za snijeg pazeći da se ne stvore grudice; umak zakuhati, dodati ribu, začiniti
06.
istući sa
07.
dodati umaku, začiniti limunovim sokom i solju, fricassee po želji poslužiti u vjenčiću od riže s dodatkom začinskih trava, garnirati
08.
te posuti
09.
-15 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb