Riblje filete narežite na 3 do 4 cm duge komade. Marinirajte ih limunovim sokom, svježe mljevenim paprom, soli i Vegetom.
Sastojci
0 kom 800 g fileta od oslića
0 kom limunov sok
0 kom 2 bjelanjka
0 kom sol
0 kom Prilog:
0 kom špinat,pire krumpir ili što već volite
0 kom sol
0 kom Crni papar mljeveni
0 kom ulje za prženje
0 kom 1 žlica Vegete
0 kom Za pivsko tijesto:
0 kom 250 g brašna
0 kom 200 ml piva
0 kom 2 jaja
Priprema
01.
02.
Pivsko tijesto pripremite na sljedeći način: brašno, jaja, sol i pivo izmiješajte u glatko tijesto. Zdjelu pokrijte i ostavite tijesto 15 do 20 minuta mirovati.
03.
Zatim ga ponovno izmiješajte i dodajte snijeg od dobro ohlađenih bjelanaca koje niste prečvrsto istukli. Kuhačom ga umiješajte u tijesto.
04.
Marinirane komadiće ribe osušite upijajućim papirom kako bi tijesto što bolje prianjalo uz ribu.
05.
Zatim vilicom svaki komad ribe umočite u tijesto i stavite pržiti u vruće ulje. Kad tijesto poprimi zlatno žutu boju i postane hrskavo, izvadite ribu na upijajući papir.