Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 750 g krumpira, narezanog na male kockice
0 kom 1 korijen komorača, sitno narezan
0 kom 4 fileta bijele ribe
0 kom Umak:
0 kom 2 žlice limunovog soka
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom origano
0 kom sol i papar
0 kom malo naribane korice limuna
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom maslinovo ulje
0 kom sol i papar
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom peršin
0 kom malo naribane kore od naranče
0 kom origano
0 kom 1 limenka pelata, usitnjenih
Priprema
01.
02.
U keramičkoj posudi za pečenje pomiješajte krumpir, komorač, ulje, te sol i papar. Dobro promiješajte i pecite 30 minuta u pećnici.
03.
U tavi prepržite češnjak. Dodajte vino, sol, papar, peršin, koru od naranče, origano i pelate. Pojačajte vatru da smjesa zavrije. Nakon toga smanjite vatru i pirjajte 8-10 minuta uz povremeno miješanje.
04.
Posipajte filete ribe sa solju i paprom. Stavite filete ribe preko krumpira, a na ribe dodajte smjesu sa rajčicama. Pecite u pećnici 20 minuta.
05.
U međuvremenu pripremite umak tako da pomiješate sve sastojke.
06.
Poslužite umak preko ribe.