U većoj zdjeli za umak zagrijte ulje te dodajte luk i češnjak. Pržite 3 minute. Dodajte pasiranu rajčicu, kumin, papriku i cimet. Držite na vatri još 1 minutu uz stalno miješanje.
Sastojci
0 kom biljno ili maslinovo ulje
0 kom 3 luka, sitno nasjeckana
0 kom 3 mrkve, narezane na ploške
0 kom 1 crvena paprika, narezana na male komadiće
0 kom 300 g graška
0 kom 6 fileta škarpine
0 kom 2 šalice couscousa
0 kom 4-5 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 2 žlice pasirane rajčice
0 kom kumin
0 kom crvena paprika
0 kom cimet
0 kom 1,5 litra kokošjeg temeljca
0 kom 1 kg krumpira, oguljenog i narezanog na male kockice
0 kom sol
Priprema
01.
02.
Dodajte 1 litru temeljca te pojačajte vatru dok temeljac ne zavrije. Nakon toga smanjite vatru, prekrijte tavu te pirjajte 10 minuta. Zatim dodajte krumpir i sol te pirjajte prekriveno još 10 minuta.
03.
Dodajte mrkvu, papriku i grašak te pirjajte još 5 minuta.
04.
Riblje filete u međuvremenu narežite na manje komadiće. Dodajte ih u lonac te držite na vatri 7-8 minuta ili dok riba ne bude mekana.
05.
U drugoj zdjeli sa preostalim temeljcom skuhajte cous cous.
06.
Kuhani cous cous poslužite na tanjure i prekrijte sa ribom i povrćem.