Rezanci u umaku od teletine i sampinjona

Rezanci u umaku od teletine i sampinjona

Sastojci

0 kom teletine ( oko 300 grama, zavisi koliko mesa zelite )
0 kom vrhnja za kuhanje
0 kom sampinjona ( narezanih na ploske (iz konzerve) oko 200gr)
0 kom glavica crvenog luka
0 kom mrkve,brokule,cvjetace ( ja sam koristila povrce iz vrecice ,dodati mozete sto zelite i koliko zelite )
0 kom tjestenine rezanci

Priprema

01.

Teletinu izrezati na manje kockice (ne presitno) .Na margarinu ispeci teletinu .Luk isjeckan na kockice proprziti na ulju i dodati sampinjone i malo prziti .Kad je teletina skoro pa gotova dodati sampinjone i promijesati te posuti vrhnjem da pokrije sastojke dodati povrce,zaciniti po zelji , promijesati i pustiti da krcka.Na kraju dodati tjesteninu koju smo skuhali i posolili . Dobar tek :))

žena.hr
10.12.2009.