staviti u
Sastojci
0 kom 250 g rezanaca
0 kom 2-3 l kipuće slane vode 3 žlice jestivog ulja
0 kom maslac
0 kom 1-2 češnja češnjaka
0 kom 250 g šampinjona
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom 500 g školjaka iz limenke
0 kom oko 50 g maslaca ili margarina
0 kom sol, papar
0 kom luk u prahu
Priprema
01.
02.
dodati, pustiti da zakuha, povremeno promiješati; kad zakipi kuhati na laganoj vatri oko 15 min; procijediti rezance, isprati hladnom vodom i ocijediti;
03.
zagrijati, dodati rezance, staviti u zdjelu i ostaviti na toplome;
04.
očistiti, sitno nasjeckati;
05.
oprati, osušiti i narezati na ploške;
06.
oprati, posušiti, nasjeckati
07.
ocijediti, sačuvati tekućinu;
08.
otopiti, dodati i popržiti češnjak i peršin, dodati šampinjone i pirjati oko 5 min; dodati nešto od tekućine iz limenke i u poklopljenoj posudi pirjati oko 10 min; dodati školjke, zagrijati, dodati
09.
začiniti, preliti rezance šampinjonima i školjkama, te odmah poslužiti dok je vruće.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb