Rezanci sa školjkama

Rezanci sa školjkama

Sastojci

0 kom 250 g rezanaca
0 kom 2-3 l kipuće slane vode 3 žlice jestivog ulja
0 kom maslac
0 kom 1-2 češnja češnjaka
0 kom 250 g šampinjona
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom 500 g školjaka iz limenke
0 kom oko 50 g maslaca ili margarina
0 kom sol, papar
0 kom luk u prahu

Priprema

01.

staviti u

02.

dodati, pustiti da zakuha, povremeno promiješati; kad zakipi kuhati na laganoj vatri oko 15 min; procijediti rezance, isprati hladnom vodom i ocijediti;

03.

zagrijati, dodati rezance, staviti u zdjelu i ostaviti na toplome;

04.

očistiti, sitno nasjeckati;

05.

oprati, osušiti i narezati na ploške;

06.

oprati, posušiti, nasjeckati

07.

ocijediti, sačuvati tekućinu;

08.

otopiti, dodati i popržiti češnjak i peršin, dodati šampinjone i pirjati oko 5 min; dodati nešto od tekućine iz limenke i u poklopljenoj posudi pirjati oko 10 min; dodati školjke, zagrijati, dodati

09.

začiniti, preliti rezance šampinjonima i školjkama, te odmah poslužiti dok je vruće.

žena.hr
2.11.2017.