Rezanci s crnilom od sipe u umaku od tikvica

Rezanci s crnilom od sipe u umaku od tikvica

Sastojci

0 kom 7 žlica maslinovog ulja
0 kom 3 srednja luka
0 kom prstohvat peršina
0 kom 4 mlade zelene tikvice
0 kom 400 g tjestenine s crnilom sipe
0 kom 1 žličica kurkume
0 kom 1 žličica Vegete
0 kom 1 dcl Alpro vrhnja za kuhanje s aromom kokosa
0 kom 2 dcl vrhnja za kuhanje
0 kom 1 žličica mljevenog chillija
0 kom sol, papar, po želji

Priprema

01.

Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, dok ne omekša. Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na vrećici. Tikvice dobro operite i naribajte.

02.

Na poprženi luk dodajte tikvice, te poklopite, neka puste svoju tekućinu. Kada otpuste tekućinu dodajte žličicu vegete, kurkumu, chilli. Kada tekućina gotovo ishlapi, dodajte malo kokosovog vrhnja za kuhanje, i 2 dcl običnog vrhnja za kuhanje. Dodajte prstohvat peršina.

03.

Još malo promiješajte i začinite po želji. Sol, papar.....ili začin koji Vam odgovara.

04.

Tople rezance umiješajte u umak i uživajte u pomalo egzotičnom okusu.

05.

Ja sam rezance servirala sa domaćim rajčicama! Dobar tek!!

žena.hr
1.11.2015.