Relax torta

Relax torta

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 3 bjelanjka
0 kom 4 pune žlice žlice brašna
0 kom malo ekstrakta od vanilije
0 kom još 1 dcl mlijeka
0 kom 150 g margarina
0 kom Krema 2:
0 kom 1 kompot od višanja (680g)
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 2 pudinga od vanilije
0 kom 3 žlicešećera
0 kom 1 žličica praška za pecivo
0 kom 2 žlice brašna
0 kom 2 žlice griza
0 kom Krema 1:
0 kom 800 ml mlijeka
0 kom 4 žumanjka
0 kom 3 žlice šećera

Priprema

01.

Istucite čvrst snijeg, dodajte šećer, brašno, griz i prašak za pecivo. Tu smjesu staviti u neki kalup za torte (ja sam radila u srcolikom :)) Stavite mlijeko grijati, izmiksajte žumanjke sa šećerom i brašnom te malo razmutite sa onim 1 dcl mlijeka i na kraju dodajte par kapi vanilije (može i jedan do dva vanilin šećera, ja sam ga dodala). Taman prije nego što mlijeko uzavrije, izlijte smjesu od žumanjaka u mlijeko i zakuhajte sve dok ne postane jako gusto.

02.

Kad se biskvit ispekao poškropite ga s otprilike 0,5-1 dcl hladnog mlijeka i pustite da biskvit sve upije. Kremu od žumanjaka ostavite da se dobro ohladi, a zatim ju mikserom umiješajte u razmekšali margarin.

03.

Kremom premažite biskvit (koji je još uvijek u kalupu) i ostavite u frižider da se dobro sve stisne i ohladi, a za to vrijeme pripremite drugu kremu.

04.

Cijeli kompot izlijte u posudu, dodajte šećer i stavite grijati. Prah od pudinga razmutite s tekućinom iz kompota te ukuhajte kad je kompot uzavreo i miješajte dok se dobro ne zgusne. Zatim to stavite hladiti. Nakon što se kuhani kompot malo ohladi, prelijte ga preko one žute kreme i vratila natrag u frižider te ostavite preko noći.

05.

Ja sam još dodala otopljenu čokoladu na vrh, nakon par sati što je torta stajala u frižideru, tako da se i do sutradan sve skupa super stvrdlo! :)) 

06.

Najbitnije je da se dobro učvrsti, tj. ohladi pa ga u frižideru držite što je duže moguće.

žena.hr
13.7.2012.