Istucite čvrst snijeg, dodajte šećer, brašno, griz i prašak za pecivo. Tu smjesu staviti u neki kalup za torte (ja sam radila u srcolikom :)) Stavite mlijeko grijati, izmiksajte žumanjke sa šećerom i brašnom te malo razmutite sa onim 1 dcl mlijeka i na kraju dodajte par kapi vanilije (može i jedan do dva vanilin šećera, ja sam ga dodala). Taman prije nego što mlijeko uzavrije, izlijte smjesu od žumanjaka u mlijeko i zakuhajte sve dok ne postane jako gusto.
Sastojci
Priprema
Kad se biskvit ispekao poškropite ga s otprilike 0,5-1 dcl hladnog mlijeka i pustite da biskvit sve upije. Kremu od žumanjaka ostavite da se dobro ohladi, a zatim ju mikserom umiješajte u razmekšali margarin.
Kremom premažite biskvit (koji je još uvijek u kalupu) i ostavite u frižider da se dobro sve stisne i ohladi, a za to vrijeme pripremite drugu kremu.
Cijeli kompot izlijte u posudu, dodajte šećer i stavite grijati. Prah od pudinga razmutite s tekućinom iz kompota te ukuhajte kad je kompot uzavreo i miješajte dok se dobro ne zgusne. Zatim to stavite hladiti. Nakon što se kuhani kompot malo ohladi, prelijte ga preko one žute kreme i vratila natrag u frižider te ostavite preko noći.
Ja sam još dodala otopljenu čokoladu na vrh, nakon par sati što je torta stajala u frižideru, tako da se i do sutradan sve skupa super stvrdlo! :))
Najbitnije je da se dobro učvrsti, tj. ohladi pa ga u frižideru držite što je duže moguće.