Recept za sočan čokoladni kolač s jabukama

Jednostavan kolač od najfinijih sastojaka - čokolade i jabuka. Vrlo lako se priprema, a sve sastojke uvijek imamo kod kuće.

Recept za sočan čokoladni kolač s jabukama
Foto: Su.S./Okusno.je
Priprema ovog čokoladnog deserta s jabukama nevjerojatno je jednostavna. Trebat će ti najviše deset minuta, a ostatak posla prepustit ćeš pećnici i hladnjaku. Obećavamo da će gosti biti oduševljeni, pa svakako spremi ovaj link kako bi ga ponovno mogla napraviti, ali i podijeliti s gostima.

Sastojci

200 grama pšeničnog griza
20 grama kakaa u prahu
100 grama šećera
0.5 vrećice praška za pecivo
1 žličica cimeta u prahu
125 ml mlijeka
125 ml biljnog ulja
2 veća jaja
0.5 žličice ekstrakta vanilije
5 srednjih jabuka
200 grama čokolade za kuhanje
100 grama maslaca

Priprema

01.

Pećnicu treba zagrijati na 180°C i za to vrijeme pripremiti smjesu. U jednoj posudi pomiješaj suhe sastojke (griz, kakao, šećer, prašak za pecivo, cimet). U drugoj posudi pomiješaj mokre sastojke (mlijeko, ulje, jaja, ekstrakt vanilije). Zatim mokru smjesu ulij u suhu smjesu i brzo promiješaj. Dodaj naribane jabuke i dobro izmiješaj.

02.

Smjesu ulij u prethodno nauljen kvadratni ili pravokutni kalup (veličine približno 30 x 20 cm) i peci oko 40 minuta.

03.

Preljev se priprema pred kraj pečenja. Otopi čokoladu i maslac na pari i miješaj dok ne dobiješ glatki preljev. Prelij po vrućem kolaču i ravnomjerno rasporedi po površini.

04.

Ohladi kolač na sobnoj temperaturi, zatim ga stavi u hladnjak da se dobro ohladi prije rezanja.

Savjet

Umjesto pšeničnog griza može se koristiti pirovo.

žena.hr
7.8.2024.