Jednostavan kolač od najfinijih sastojaka - čokolade i jabuka. Vrlo lako se priprema, a sve sastojke uvijek imamo kod kuće.
Sastojci
Priprema
Pećnicu treba zagrijati na 180°C i za to vrijeme pripremiti smjesu. U jednoj posudi pomiješaj suhe sastojke (griz, kakao, šećer, prašak za pecivo, cimet). U drugoj posudi pomiješaj mokre sastojke (mlijeko, ulje, jaja, ekstrakt vanilije). Zatim mokru smjesu ulij u suhu smjesu i brzo promiješaj. Dodaj naribane jabuke i dobro izmiješaj.
Smjesu ulij u prethodno nauljen kvadratni ili pravokutni kalup (veličine približno 30 x 20 cm) i peci oko 40 minuta.
Preljev se priprema pred kraj pečenja. Otopi čokoladu i maslac na pari i miješaj dok ne dobiješ glatki preljev. Prelij po vrućem kolaču i ravnomjerno rasporedi po površini.
Ohladi kolač na sobnoj temperaturi, zatim ga stavi u hladnjak da se dobro ohladi prije rezanja.
Savjet
Umjesto pšeničnog griza može se koristiti pirovo.